Familien Østergaard

Skiferie 2001

Hemsedal 11/2-17/2

Så er vi tilbage i Hemsedal på årets skiferie, som i år byder på 2 m. sne på toppen og en behagelig temperatur lige omkring frysepunktet. Katrine er blevet en rigtig skihaj, med det erklærede mål at komme til at løbe hurtigere og bedre end sin storebror, og det er allerede tæt på at lykkes hende. De går begge to på skiskole hver eftermiddag fra kl. 14 - 15.30, så kan vi lige nå en lille hurtig tur sammen inden vi allesammen kollapser efter 7 timer på ski. Her er temmelig mange mennesker, men føret er perfekt, silkeblød sne overalt og ingen isede steder (endnu), så "trafikken" glider let og ubesværet.

Vi har i år prøvet at finde en bedre lejlighed end sidste år, og det er lykkedes ganske godt. Et hyggeligt hyttemiljø, med små lejligheder, med sovehemse. Det synes Mads og Katrine er noget af det bedste, de har prøvet og det er også ganske dejligt for os andre, at de kan gå ovenpå og lege. Udenfor hytten ligger næsten 2 meter sne og der er allerede udgravet den obligatoriske snehytte/gang. Mads var allerede ude mandag morgen kl. 8 og grave løs. Nu er det godt nok blevet tøvejr, så det er spændende, hvor længe den holder.

Tilgengæld for de fine forhold heroppe var turen herop lidt af en prøvelse. Det sneede allerede tykt, da vi kørte fra Allerød og det blev det sandelig ved med helt til vi nåede opkørslen til Hemsedal. 3 timer længere end planlagt blev køreturen - det meste af forsinkelsen skyldtes to aldeles forsigtigt kørende nordmænd, som over en strækning på 135 km sneglede sig afsted med max. 50 km/t - først efter 2 1/5 time skulle de ind og tanke og resten af strækningen kunne vi køre lige omkr. 90 km/t uden det på noget tidspunkt blev uforsvarligt.TRÆLS! Bortset fra at Katrine blev øm i sin bag af at sidde så længe, klarede de de 13 timers kørsel uden at kny. Men de havde også forsynet sig med lydbøger en masse fra biblioteket og masser af børne hip-hop på anlægget.

Mandag blev en dag med sol fra en skyfri himmel og med en blæst, der hen på dagen fik lukket de øverste lifter. Der er blevet bygget et par ekstra børnelifter med slalombaner og buer, man skal køre igennem - hvis altså man er barn - det kan kun frarådes at prøve, når man er stor og voksen. Det er altså bare for pinligt at skvatte midt på børnebakken og rive buen op af sneen og få sne hele vejen op af ryggen og ikke kunne komme op igen, så man må have sit barn til at trække sig op...jeg siger bare, gør det ikke!

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag