Æbleskiver med gær25 g gær 2 dl vand 1 1/2 dl hvidtøl 250 g mel 1/4 tsk salt 1/4 tsk sukker 4 æggeblommer 4 æggehvider palmin eller margarine til bagning (mælke- og soyafri)
Rør gæren ud i den lunkne vædske. Rør melet i, tilsæt salt og sukker. Lad dejen hvile i 30 min.
Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk hviderne stive og fold dem forsigtigt i. Varm æbleskivepanden godt. Kom en klump fedtstof i hullerne. Fyld hullerne 3/4 op med dej, og vend æbleskiverne med en gaffel eller en strikkepind, så snart de har dannet en tynd skorpe, så de bliver runde. Bag æbleskiverne 5 - 6 min ved svag til jævn varme, og vend dem ofte, så de bliver ensartet bagt. Serveres med flormelis og syltetøj til.
|