Familien Østergaard

Æbleskiver med gær

25 g gær
2 dl vand
1 1/2 dl hvidtøl
250 g mel
1/4 tsk salt
1/4 tsk sukker
4 æggeblommer
4 æggehvider
palmin eller margarine til bagning (mælke- og soyafri)

Rør gæren ud i den lunkne vædske. Rør melet i, tilsæt salt og sukker. Lad dejen hvile i 30 min.

Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk hviderne stive og fold dem forsigtigt i. Varm æbleskivepanden godt. Kom en klump fedtstof i hullerne. Fyld hullerne 3/4 op med dej, og vend æbleskiverne med en gaffel eller en strikkepind, så snart de har dannet en tynd skorpe, så de bliver runde. 
Bag æbleskiverne 5 - 6 min ved svag til jævn varme, og vend dem ofte, så de bliver ensartet bagt. Serveres med flormelis og syltetøj til.