Familien Østergaard

Chokolagkage med kaffecreme

kagedej:

125 g sukker
4 æggeblommer
50 g smeltet margarine (mælk og soyafri)
50 g kakao eller 150 g smeltet chokolade
50 g marcipan
1 tsk bagepulver
80 g mel
4 stiftpiskede æggehvider

creme:

2 æggehvider
100 g flormelis
100 g margarine (mælk og soyafri)
1 spsk pulverkaffe
lidt kogende vand

Pisk æggeblommer og sukker luftigt, tilsæt margarine, kakao og marcipan, og pisk et par min. med elpisker. Tilsæt bagepulver og mel, og vend de stiftpiskede hvider i dejen. Bages i en velsmurt springform ca. 45 min. ved 175 o.

Til cremen piskes æggehvider og flormelis meget stive i en skål over vandbad. (Gryden med vand kan sættes over, mens kagedejen laves, så er vandet kogende, når cremen skal laves, og så går det hurtigere.) Smøret røres grundigt i, og cremen smages til med opløst pulverkaffe. Cremen stilles koldt, til den er stiv nok til at blive smurt ud.
Den afkølede kagebund flækkes og lægges sammen med cremen og drysses med flormelis. Kagen kan pyntes med chokolade.