Familien Østergaard

Dessertpandekager med hasselnøddecreme

dej til 12-16 pandekager:

4 æg
200 g mel
75 g sukker
1/2 stang vanille
4 dl øl ( eller halvt øl og appelsinsaft )
1 tsk salt
100 g smeltet margarine (mælk og soyafri)

fyld:

3 æggeblommer
1/2 l vand
50 g sukker
1/2 stang vanille
40 g maizena
150 g hasselnødder
3 æggehvider
flormelis

De sammenpiskede æg piskes godt med det sigtede mel, vanillekorn piskes i, og derefter kommes væden i. Til sidst kommes salt og den let afkølede margarine i. Pandekagerne bages tynde og let lysebrune.

Fyld: Æggeblommer, vand, sukker, vanille og mel piskes sammen i en gryde, som varmes op under konstant omrøring. Tages af varmen lige inden det koger, og køler af. Nødderne hakkes fint og vendes i cremen. Æggehviderne piskes stive og vendes i cremen. Fyldet fordeles på pandekagerne, som foldes og drysses med flormelis.
Før servering kommes pandekagerne i ovnen v. 250 o i 5-6 min. og serveres evt. med frisk frugt til.
De fyldte pandekager kan fryses, og senere serveres enten frosne eller varme.