Dessertpandekager med hasselnøddecreme
dej til 12-16 pandekager:4 æg 200 g mel 75 g sukker 1/2 stang vanille 4 dl øl ( eller halvt øl og appelsinsaft ) 1 tsk salt 100 g smeltet margarine (mælk og soyafri)
fyld:3 æggeblommer 1/2 l vand 50 g sukker 1/2 stang vanille 40 g maizena 150 g hasselnødder 3 æggehvider flormelis
De sammenpiskede æg piskes godt med det sigtede mel, vanillekorn piskes i, og derefter kommes væden i. Til sidst kommes salt og den let afkølede margarine i. Pandekagerne bages tynde og let lysebrune.
Fyld: Æggeblommer, vand, sukker, vanille og mel piskes sammen i en gryde, som varmes op under konstant omrøring. Tages af varmen lige inden det koger, og køler af. Nødderne hakkes fint og vendes i cremen. Æggehviderne piskes stive og vendes i cremen. Fyldet fordeles på pandekagerne, som foldes og drysses med flormelis. Før servering kommes pandekagerne i ovnen v. 250 o i 5-6 min. og serveres evt. med frisk frugt til. De fyldte pandekager kan fryses, og senere serveres enten frosne eller varme.
|