Familien Østergaard

Grønkålspaté

450 g dampet hakket grønkål
2 hakkede løg
2 porrer i skiver
25 g margarine (mælk og soyafri)
1 fed pressed hvidløg
5 æg
50 g hakket hasselnød
1 dl grønkålsvand
2 blade husblas
salt, peber og muskat
250 g champignon, groft hakkede og svitsede i 
lidt salt og peber

Grønkålen skylles og dampes i lidt vand, tages op og drypper af. Gem vandet. Porrer og løg svitses i margarinen. Grønkål, porre, løg, hvidløg, æg, nødder, salt, peber og muskat blandes godt sammen. Husblas opløses i 1 dl grønkålsvand og blandes i sammen med champignonerne.
Blandingen fyldes i form, smurt i olie, og bages i vandbad i 1 3/4 time v.175 o.

tomatsauce

1 ds flåede tomater (450 g)
1 peberfrugt
hvidløg
salt og peber
Flåede tomater, den rensede peberfrugt i tern, hvidløg, salt og peber koges i ca. 15 min. og pureres (med blender eller lignende). Patéen serveres enten varm med tomatsaucen, groft brød og gulerodssalat til, eller skæres i skiver og bruges som pålæg.