Familien Østergaard

Hasselnødderissoller med tomatsovs

Rissoller:

125 g malede hasselnødder
125 g rasp (læs deklarationen på posen - Brugsens eget rasp er ok)
1 fint hakket løg
1 fed presset hvidløg
1/2 tsk timian
1/2 tsk oregano
1 tsk herbes de provence eller lign.
25 g gær
1 1/2 dl kogende vand

Panering:

1 sammenpisket æg
5 spsk fuldkornsmel eller rasp
<h2>sovs:
2 tomater
1 finthakket løg
1 1/2 dl vand

Rissoller

Bland alle ingredienser, undtagen gær og vand, i en skål. Opløs gæren i det kogende vand, og bland det i skålen. Dejen æltes sammen, tilsæt evt lidt mere vand, hvis det ikke vil hænge sammen. Form 8 rissoller (af form som hakkebøf el. lign.).Dyp dem i sammenpisket æg og derefter i mel. Læg dem på en bageplade på bagepapir.

Bages i 20 min. ved 200 o, vendes midtvejs.

Sovs:

Hakkede tomater og løg opvarmes i en gryde med vandet, smag evt til med lidt salt og peber. Står og simrer 10 min.
Anret rissollerne på et fad og hæld sovsen over, så de alle er dækkede. Server med bagte kartofler med mandelpuré