Hvidløgskylling1 stor kylling delt i 4 stykker 100 g rejer 2 spsk olivenolie 1/2 tsk esdragon 2 fed knust hvidløg 1/4 tsk cayenne 1 stort løg i skiver 1 rød peber i skiver
Læg kylling og rejer i hver sin ende af et fad. Hæld olie, esdragon, hvidløg og cayenne over og lad det trække i en time.
Fjern dernæst rejerne, hæld marinaden i en pande og steg kyllingerne i 7 - 10 min. De tages op og lægges i et ildfast fad. Løg og peber steges i kyllingepanden og lægges over kyllingerne. Hæld tomatsauce over kødet og dæk fadet med folie. Steges i ovnen ved 180 o i 30 min., dernæst fjernes folien og temperaturen øges til 220 o i 20 min. 5 min. før serveringen drysses rejerne over kødet. Serveres med løse ris og tomatsauce.
Tomatsauce2 finthakkede løg 2-3 hvidløgsfed 2 spsk olivenolie 3 spsk tomatpuré 3 spsk vin eller vand 1 tsk oregano 1 tsk sukker salt og peber
Løg og hvidløg svitses i olien. Derefter tilsættes resten af ingredienserne og koger under omrøring i 5 min. Smages til med salt og peber.
|