Jordbær-rabarberkage (ca. 10 pers.)
Marcipanbund:1/2 kg groft revet marcipan 100 g sukker 1 æg 1/2 dl vand 125 g margarine (mælke og soyafri) 75 g mel 1 tsk bagepulver
Rabarberkompot:5 skyllede, snittede rabarberstilke, dampet møre i ovnen og drysset med flormelis (50 g) 250 g jordbær i skiver
Marengs:3 stiftpiskede æggehvider 150 g flormelis 175 g kokosmel
Bland marcipan, sukker og æg i en skål. Giv vand og margarine et opkog. Flyt gryden fra varmen, lad margarinen smelte og pisk denne blanding i marcipanmassen. Vend melet, blandet med bagepulver, i, og bred dejen ud i en smurt springform. Bages i ovnen ved 175 o i 30 min. Mens bunden bager, blandes de dampede rabarber med jordbærene. Når bunden er bagt, fordeles kompotten over den. Bland de stiftpiskede hvider med flormels og kokosmel og bred det over kompotten. Bag kagen færdig ved 180 o i 20-40 min til marengsen er gylden og stivnet.
|