Familien Østergaard

Kødpie

3 plader frossen butterdej

fyld:

1/2 kg hakket flæskesmåkød
olie
2 løg i tern
2 fintsnittede porrer
evt 1 lille squash i tern
1 dl. vand
1 tsk salt
peber
2 spsk tomatpuré
1 spsk sherry
100 g friske bønnespirer

æg til pensling

Butterdejspladerne optøs 1/2 til <$E3/4> time, og imens laves fyldet.
Kødet brunes i olien, løg og porrer (+ evt squash ) tilsættes og svitses med. Vand, salt, peber og tomatpuré tilsættes, og fyldet småsimrer 5 min. Smages til med sherry.

Et lavt ildfast fad ( f.eks et tærtefad ) smøres, og fyldet kommes i. Bønnespirerne lægges over. Butterdejspladerne pensles med vand, lægges oven på hinanden og rulles ud i en cirkel så stor, at den kan dække fadet som låg. Dejen hviler 5 min. på bordet, inden den lægges over fadet. Kanten pensles med æg for at holde dejen på plads. Dejen pensles med æg og stilles i en 200 o varm ovn i 25-30 min.