Kødpie3 plader frossen butterdej
fyld:1/2 kg hakket flæskesmåkød olie 2 løg i tern 2 fintsnittede porrer evt 1 lille squash i tern 1 dl. vand 1 tsk salt peber 2 spsk tomatpuré 1 spsk sherry 100 g friske bønnespirer
æg til pensling
Butterdejspladerne optøs 1/2 til <$E3/4> time, og imens laves fyldet. Kødet brunes i olien, løg og porrer (+ evt squash ) tilsættes og svitses med. Vand, salt, peber og tomatpuré tilsættes, og fyldet småsimrer 5 min. Smages til med sherry.
Et lavt ildfast fad ( f.eks et tærtefad ) smøres, og fyldet kommes i. Bønnespirerne lægges over. Butterdejspladerne pensles med vand, lægges oven på hinanden og rulles ud i en cirkel så stor, at den kan dække fadet som låg. Dejen hviler 5 min. på bordet, inden den lægges over fadet. Kanten pensles med æg for at holde dejen på plads. Dejen pensles med æg og stilles i en 200 o varm ovn i 25-30 min.
|