Familien Østergaard

Krydret ris med mild sovs

1 tsk olie
1 finthakket løg
1 grøn peber i tern
250 g brune ris
6 dl kogende vand
1 tsk timian

sovs:

1/2 tsk olie
2 fintsnittede store porrer
50 g hele cashewnødder
50 g malede cashewnødder
1 1/2 dl vand
lidt paprika
evt salt

ris:

Varm olien ved middel varme i en gryde, og svits løgene, til de er klare. Tilsæt peber og ris, og svits varsomt i 5 min. Hæld vandet ved, og bland timian og salt i. Bringes i kog og simrer under låg i 30 min, indtil risene er kogt, eller til vandet er absorberet.

sovs:

Varm olien i en gryde og svits de hele nødder i 5 min., tilsæt porrene og svits videre i 5-10 min.
Blend de malede nødder med vand til en ensartet væske, og hæld det over porrerne. Varm sovsen igennem- tilsæt om nødvendigt lidt ekstra vand, men sovsen skal være forholdsvis tyk. Smages til med krydderier.

Server risene med porresovsen over.