Familien Østergaard

Lasagne med aubergine, champs og peberfrugt

2 tsk olie
1 finthakket løg
1 fed presset hvidløg
1 rød peber i tern
1 grøn peber i tern
250 g champignon i skiver
1/2 aubergine i 1 cm terninger
3 dl vand
4 tsk oregano

40 g margarine (mælk og soyafri)
25 g mel
1 tsk sennep
4 1/2 dl vand eller mandelmælk
2 æg

175 g lasagneplader ( forkogte)

Opvarm olien og svits løg, hvidløg, grøn og rød peber i et par min. Tilsæt champignon og aubergine. Lad det simre under låg i 10 min. Rør nu og da. Tilsæt vand og oregano, bring retten i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 5-10 min. Smag til med lidt salt.

Smelt margarinen i en gryde, tilsæt melet, og lad det simre under omrøring i et par min. Tilsæt sennep og rør vand i lidt ad gangen. Bringes i kog under omrøring og simrer for lav varme, til sovsen bliver tyk - rør stadig. Lad sovsen køle af, og rør derefter æggene i et ad gangen. Smag sovsen til med salt, peber og muskat ( evt. også hvidløg ).

Smør et 2 l. ovnfast fad. Bred hvid sovs ud i bunden, læg lagvis lasagne, halvdelen af auberginesovsen, lasagne, resten af auberginesovsen, lasagne og dæk med resten af den hvide sovs. Drys evt med rasp og pynt med tomater.
Bages ved 200 o i 45 min.