Familien Østergaard

Oksebov i kryddersauce

ca. 3/4 kg. oksebovklumpsteg
1 tsk salt
groftkværnet peber

8 - 10 skalotteløg
1 fed presset hvidløg
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timian
1 tsk salt
1 dl vand
1 ds flåede tomater (450 g)
1 grøn peber

Kødet brunes i en gryde, først på fedtkanten, så noget af fedtet smelter af, og dernæst på de andre sider. Salt og peber tilsættes. 
Løgene pilles og tilsættes sammen med hvidløg, krydderier, salt vand og tomater. Stegen småkoger under låg i 1 1/2 - 2 timer, til kødet er mørt. 
Peberfrugten skæres i små terninger og koges med de sidste 10 min. Kødet tages op og pakkes i folie, mens sovsen koges lidt ind uden låg og evt smages til og jævnes. 
Serveres med ris eller kartofler.