Familien Østergaard

Porretærte med skinke og mandler

tærtedej:

50 g (1 dl) grahamsmel
50 g (1 dl) fint hvedemel
eller 100 g fuldkornshvedemel
50 g Nutana soyafri margarine
1/2 dl vand
et drys salt

fyld:

4 porrer (ca 600 g)
100 g skinke
2 æg
2 dl vand
salt og peber
25 g mandler

Margarinen smuldres i mel og salt, og æltes sammen med vand. Dejen hviler evt. 1/2 time i køleskab. Dejen trykkes ud i en smurt tærteform, bunden prikkes med en gaffel og forbages i ca.15 min. ved 200 o.
Porrerne renses, skæres i skiver og koges i letsaltet vand ca. 4 min. Hældes i en sigte og drypper godt af.
Skinken skæres i strimler og fordeles sammen med porrerne på den forbagte bund.
Æg, vand og krydderier piskes let sammen og hældes over.
Mandlerne lægges øverst, og tærten bages ved 200 o i 20 min.