Porretærte med skinke og mandler
tærtedej:50 g (1 dl) grahamsmel 50 g (1 dl) fint hvedemel eller 100 g fuldkornshvedemel 50 g Nutana soyafri margarine 1/2 dl vand et drys salt
fyld:4 porrer (ca 600 g) 100 g skinke 2 æg 2 dl vand salt og peber 25 g mandler
Margarinen smuldres i mel og salt, og æltes sammen med vand. Dejen hviler evt. 1/2 time i køleskab. Dejen trykkes ud i en smurt tærteform, bunden prikkes med en gaffel og forbages i ca.15 min. ved 200 o. Porrerne renses, skæres i skiver og koges i letsaltet vand ca. 4 min. Hældes i en sigte og drypper godt af. Skinken skæres i strimler og fordeles sammen med porrerne på den forbagte bund. Æg, vand og krydderier piskes let sammen og hældes over. Mandlerne lægges øverst, og tærten bages ved 200 o i 20 min.
|