Familien Østergaard

Rødbedepoulard

1 poulard
2 rødbeder
3 dl tør hvidvin
1/2 l kyllingefond (kogt af indmad, gump og vingespidser)
salt og peber
margarine (mælke- og soyafri)
maizena

Kyllingerne parteres og indmad, gump og vingespidser kommes i en gryde med 1/2 l vand, hvor de får lov at simre - jo længere jo bedre. 
Imens skrælles og rives rødbederne. Kyllingestykkerne brunes i en gryde og krydres med salt og peber. Vin og fond tilsættes og retten snurrer under låg i 20 min. 
Kyllingestykkerne tages op og lægges i et fad i en varm ovn, mens rødbederne sauteres i margarine og overhældes med suppen. De koger ved pæn varme i 10 min. Sovsen blendes og smages til med salt og peber. Jævnes evt med maizena.
Retten serveres med ovnbagte skivede kartofler i fad med timian og tør hvidvin.