Rødkålsgryde1 mellemstort rødkålshovede 1/2 kg madæbler 1/2 kg løg 1 dl rødvin 1 dl esdragoneddike 4 spsk brun farin 2 tsk oregano 2 tsk basilikum 2 tsk timian reven muskatnød 2 tsk stødt nellike 2 fed knust hvidløg 2 røde peberfrugter evt 4 tykke skiver bacon og 4 røgede pølser
Snit kålen på tværs i tynde strimler. Skræl æblerne, tag kernehusene ud og skær dem i skiver. Pil løgene og skær også dem i skiver. I bunden af en dyb og stor gryde lægges først et lag kål, et lag æbler og derpå et lag løg. Drys med salt, peber, sukker, urter, muskat, nelliker, hvidløg og strimler af den røde peber. Fortsæt disse lag til gryden er fuld. Hæld vin og eddike over. Læg låg på gryden og lad den koge for meget svag varme i 3 - 4 timer. Evt kan 4 stykker bacon koges med, det giver en fyldigere smag. 20 min. før serveringen kan man tilsætte røgede pølser, som begraves dybt i kålen. Kålen serveres som den er med groft brød og sennep til.
|