Familien Østergaard

Spinat og mandelcanneloni

400 g cannelonier (store pastarør)
Tomatsauce:
1 ds flåede tomater (450 g)
1 hakket løg
2 fed knust hvidløg
1 tsk merian
3 dl vand

Alle ingredienserne kommes i en gryde og står og simrer, mens resten laves.

Spinat mandel sauce:

350 g spinat
1 stort hakket løg
1 fed presset hvidløg
1 spsk olie
1 grøn peberfrugt i små terninger
100 g fintmalede mandler
1 tsk timian
salt, peber og evt. muskat

Spinaten blancheres i kogende vand i 1 min., dryppes godt af og hakkes fint. Løg og hvidløg sauteres i olien, derefter tilsættes grøn peber. Det hele simrer i et par min. Hakket spinat røres i, mandler, vand og timian tilsættes og bringes i kog. Smag til med salt, peber og evt. muskat. 
Fyld cannellonierne med fyldet, og læg dem i et smurt ildfast fad. Overskydende fyld lægges ovenpå, og tomatsaucen kommes henover tilsidst.
Bages ved 200 o i 20-25 min.
Serveres med gulerodssalat eller grøn salat og flûtes.