Familien Østergaard

Uge 4

Forlængelse af visum

Torsdag skulle jeg have forlænget mit visum, og oplevede en tur i "Asterix i Rom".

Torsdag morgen kørte Krestian med mig til visum/pas kontoret. Heldigvis viste han, hvilket kontor man skulle starte i - ellers havde jeg nok stadig stået i én af de lange køer der var uden for kontoret.

Det startede med, at jeg skulle have godkendt min forlængelse hos én, der så sendte mig videre til en pige lige ved siden af, hvor jeg skulle udfylde en formular med navn, adresse mm.. Hun kunne så fortælle at vi skulle betale 10.000 kwacha (333dkr) i kassen.

Nå, for at finde kassen skulle vi ud af bygningen og ned til første dør (ét af stederne med mega kø), men heldigvis var de kø for at få pas, så vi blev sluset ind til kassen, hvor jeg fik lov til at betale de 10.000 MKW. Efter at have betalt blev jeg vist hen til en anden luge, hvor jeg skulle have min kvittering.

Der stod jeg så og ventede i 15-20 minutter foran en tom luge. Til sidst dukkede der en pige op (hun havde sikkert været til pause...) og begyndte at ekspedere folk. Med stor møje fik hun fremstillet en kvittering til mig ved brug af 2 gange gennemslag og adskillige stempler.

Så troede jeg egentlig jeg var færdig, men Kristian mente vi skulle tilbage og have stempel i passet. Og ganske rigtigt - vi skulle tilbage til det første kontor (det var der bare ingen der havde fortalt mig...). Der skulle vi vente igen og tilsidst kunne pigen stemple mit pas og fortælle mig, at jeg nu kunne blive i landet til den 10/12 (har nu stadig tænkt mig at rejse hjem d. 10/11).

Ja, det var en interessant tur i Rom og det sjoveste var, at der alle steder hang nedenstående skilt:

L1050244-web.jpg

Temmelig morsomt. De kiggede mærkeligt på mig da jeg tog billede af det...

En cykel

Det varer ikke længe før min room-mate rejser videre ud i verden, så jeg ikke længere vil have kørelejlighed til og fra kontoret. Jeg har i den anledning spurgt lidt rundt om der skulle være én der havde en cykel stående.

Det var der :)

L1050247-web.jpg

Er den ikke flot?

Men men men - den er ca. 15 cm. for lille til mig og sadelstangen er her i sin højeste position :(

At det så er en typisk Harald Nyborg cykel kunne jeg måske leve med, hvis den var stor nok.

Lørdag kørte jeg til kontoret på den i forventning om at have en kørelejlighed hjem, så den kunne komme retur til sin ejer. Min kørelejlighed dukkede aldrig op, så jeg kørte hjem på den også.

Der er nok nogle lokale der er fået et godt grin over sådan en stor hvid mand på en alt for lille cykel. Og når de så kiggede en ekstra gang kan de være de fik øje på den hvide stribe der er på mine lår fordi mine løbeshorts er 10cm kortere end mine cykelshorts (der ligger der hjemme) - jeg så ingen køre galt...

Jeg kommer nok ikke ud og køre på den igen, men håber stadig at der er en cykel et sted jeg kan låne/leje - det er en rigtig fin tur, hvor man kan gøre et stykke fra vejen på noget der godt kunne ligne et single-track.

Kristians kæreste er taget til Danmark for at føde deres første barn, så jeg låner hendes lille Polo indtil videre.

Projektet

Jeg rejser hjem herfra d. 10/11 - det er i hvert fald det jeg har billet til, så der er lidt over 4 uger til vi skal have et system de kan vedligeholde selv med begrænset support fra mig i dk.

Denne uge har jeg det meste af tiden været standby for ham jeg er i gang med at lære op til .net udvikler. Vi er kommet et stykke vej, men ikke helt så langt, som jeg drømte om.

Fredag fik han så til opgave at kode nogle af de minde komplicerede dele og jeg har så kastet mig over det mere avancerede og er i weekenden kommet et godt stykke videre. Det bliver vi nok ved med et stykke tid, så der er en chance for at vi bliver færdige.