Familien Østergaard

Harz 2010

 

Ja, igen i år har jeg taget turen til Harzen for at kører lidt rundt i skovene på min MTB. I år har jeg valgt en lejlighed i Goslar, der ligger nede i dalen. Sidste år skulle jeg i bilen for at komme til at købe ind - i år skal jeg i bilen for at komme i skoven. Ved ikke hvad der er bedst, men Goslar er en virkelig hyggelig by.

 


Torsdag (29/7)

Det tager omkring 6 timer at køre til Harzen, men jeg havde planlagt to stop på vejen i Hamburg. Første stop var et indkøbscenter jeg havde fundet på google, der skulle ligge tæt på motorvejen, hvor jeg ville købe mobilt bredbånd. Der skulle være 4-5 teleselskaber i centret og jeg ville lave lidt sammenligninger og købe det bedste...

Sådan blev det ikke helt - jeg havde sat adressen i GPS'en og regnede med at lande i centret uden problemer. Det viste sig at den mente, at jeg skulle gennem Hamburg downtown og de 10 min det skulle tage fra jeg kørte fra motorvejen til centret endte med at tage 60!

Da jeg endelig kom frem var jeg totalt bombet og løb ind i den første den bedste telebutik og købte bredbånd fra T-mobile. Det skulle jeg ikke have gjort - det er mange år siden jeg har prøvet så langsomt et mobilt "bred"bånd (det var vist fra Telia).

Næste stop var et cykel supermarked (der lå tæt på centret), hvor jeg skulle købe lidt værktøj mm. Det var sådan set meget fint bortset fra, at de ikke tog kreditkort!!
Heldigt, at jeg havde lidt euro med i kontanter og at jeg havde nok til de ting jeg skulle bruge.


Fredag

I år henter jeg mine spor her - http://www.harz-mtb.de/touren.html - det er "rigtige" mtb spor med lange singletrack passager. De er lidt for lange til min kondition, men heldigvis kan de kortes af :-)

Min version af dagens spor (tur 6) kan ses her: http://connect.garmin.com/activity/42405703

Og der er billeder i galleriet nedenfor. Det var et rigtig dejligt spor med enkelte passager, som min teknik ikke helt kunne klare, men det var til at klare.

Data: 45,5 km og 954 højdemeter.

Dump650.jpg


Lørdag

Jeg valgte at prøve kræfter med spor 2. Det har godt nok Level 3 både på kondition og teknik...

Og det viste sig at være for stor en mundfuld - det viste sig at level 3 på kondition betød at de fleste stigninger var så stejle at knapt kunne cylke op og det kombineret med at level 3 i teknik der betyder, at stigningen foregår på et super smalt singletrack enten med sten eller rødder - er det ikke så sjovt.

Nå ikke mere piv - det blev en hård dag, men der var rigtig flotte passsager på sporet.

Se min version af sporet her: http://connect.garmin.com/activity/42526044

Data: 48,1 km og 1.275 hm.

 

Dump651.jpg

 


Søndag

Der var varslet regn søndag, så jeg valgte at holde hviledag. Formiddagen brugte jeg på lidt kontorarbejde og en lille tur rundt om byen på cykel. Det er en meget gammel by med voldgrav rundt om - den prøvede jeg at følge rundt - en fin tur.

Om eftermiddagen var jeg forbi et outlet i nærheden i håb om at finde nogle billige cowboybukser, men det var ingen success.

Jeg har lagt lidt billeder fra Goslar i galleriet.

 


Mandag

Jeg fik valgt et fredeligt, men meget flot spor. Godt vej og gode ben :-)

http://connect.garmin.com/activity/42843186

Data: 49,84 km, 1057hm

Dump656.jpg


Tirsdag

Øv - det regner og der er ikke flere penge på internetkontoen. Dårlig start på dagen...

Ifølge vejrudsigten skulle det klare lidt op i løbet af formiddagen og jeg mente også at kunne se lidt lysning og knap så meget regn, så jeg satte cyklen på bilen for at køre op til Hannenklee, hvor jeg boede sidste år. Planen var at køre det bedste spor fra sidste år.

På vej op ad bjerget tog regnen til - øv. I Hannenklee fandt jeg en cafee og fik en kop kaffe mens jeg ventede på at det også skulle klare op oppe på bjerget. Efter en halv times tid var det lysnet så meget at jeg besluttede at kaste mig i sadlen. Det ER et rigtig flot spor og det holdt faktisk tørt hele formiddagen. Omkring kl. 13, hvor jeg var længst muligt væk, begyndte det at regne lidt og jeg fik brug for den regnjakke jeg købte i Hamburg. Det regnede stort set hele vejen hjem, men først de sidste 4-5 km gav det rigtig meget vand.

Jeg kom hjem med en beskidt cykel - og fik brug for den medbragte cykelvasker :-)

http://connect.garmin.com/activity/42991274

Data: 48,45km og 1.046hm

Dump661.jpg


Onsdag

Som det sidste spor på denne ferie havde jeg valgt et spor fra BikeMap.net der starter i Goslar (hvor jeg bor) og som efter titlen skulle være en "Mountainbike-Tour". Sporet havde endda fået 2 gange 5 stjerner (ud af 5), så det burde være godt. 

Det var det bare ikke :-(

Ud af det 57 km var der max 3 km single track og en hel del asfalt - det har ikke meget med en MTB tur at gøre. At det så småregnede hele formiddagen blev det naturlivis ikke bedre af.

Ingen stjerner herfra!

Nu er cyklen pakket i bilen og jeg skal have vasket op mm. så jeg er klar til at køre hjem i morgen.

Det er ikke noget at samle på, men alligevel: http://connect.garmin.com/activity/43114058

Data: 56,72km og 1.264hm 

Endnu en højdeprofil

 

Galleri

This gallery is powered by DotNetGallery. And you are using an invalid license file. Please visit CuteSoft.net for the purchasing information.